Японські компанії Mitsubishi Heavy Industries та DASSAI розпочали спільний космічний експеримент, в якому вони відправляють на Міжнародну космічну станцію установку для ферментації саке. Цей проєкт отримав назву DASSAI MOON Project і має на меті вивчити, чи можна виробляти саке у середовищі з пониженою гравітацією, схожій на місячну. Установка для експерименту буде доставлена на орбіту 21 жовтня на борту космічного корабля HTV-X. Після двотижневого процесу бродіння, отримана ферментована рисова маса буде заморожена та повернена на Землю. Частину матеріалу перетворять на саке, яке планують продати за $720 тисяч, а кошти використають на розвиток космічних програм. Решту зразка збережуть для наукового аналізу. Цей експеримент може відкрити шлях до виробництва продуктів і напоїв безпосередньо на Місяці, що є важливим для майбутніх космічних місій та створення постійних баз на інших планетах.
- Домашня
- Технології
- Японці запускають експеримент із виробництва саке у космосі

Опублікувати у
Технології
Японці запускають експеримент із виробництва саке у космосі
Вам також може сподобатися
Опублікувати у
Технології
Вчені створили кібер-око для людей із вадами зору
Опубліковано
admin
Опублікувати у
Технології
Galaxy S26 випускатиметься тільки з процесорами Samsung – ЗМІ
Опубліковано
admin
Опублікувати у
Технології
Британські лікарі частково повернули зір пацієнтам за допомогою мікрочипа
Опубліковано
admin
Більше від автора
Опублікувати у
Новини світу
Настав час Путіну відчути ціну продовження війни – Грем
Опубліковано
admin

Призначені арбітри для матчів українських клубів у Лізі конференцій УЄФА
