У липні в Україні спостерігалося перше за два роки зниження споживчих цін, що стало позитивним сигналом для економіки. Індекс споживчих цін зменшився на 0,2%, а річна інфляція сповільнилася до 14,1%. Однак деякі товари стали дешевшими, зокрема, овочі (на 23,9%) і цукор (на 2,8%), але підвищилися ціни на алкоголь і тютюнові вироби. На тлі цих змін Національний банк України вказує на те, що ціни на українські продукти харчування зростають швидше, ніж у Європейському Союзі. Аналітики прогнозують поступову стабілізацію економічної ситуації.
Згідно зі звітом ООН, у світі ціни на продукти харчування зросли на 1,6%. М’ясо та рослинні олії подорожчали, але зернові та молочні продукти трохи подешевшали. Ціни на цукор тривалий час знижуються.
Прогнозують, що в Україні ціни на овочі можуть почати знижуватися наприкінці літа через значний приріст врожаю. Але ціни на фрукти можуть залишатися високими через погіршення урожаю груш та яблук.
Уосени очікується зростання цін на хліб, молочні продукти та м’ясо через внутрішні та зовнішні фактори. Експерти прогнозують, що ціни на молоко й вершкове масло залишатимуться високими принаймні до кінця осені 2025 року.