У 2026 році французька астронавтка Софі Адено відправиться на Міжнародну космічну станцію з особливим “бонусним меню”, яке розробила шеф-кухарка Анн-Софі Пік. Це меню включає в себе класичні французькі страви, наприклад, крем з фуагра на бріоші, біск із лобстера та краба, суп із пастернаку, тушкована яловичина з чорним часником, курятина з мадагаскарським перцем, шоколадний крем і рисовий пудинг із кокосом. Це меню має підтримати астронавтів психологічно під час їх тривалих місій у космосі. Розробка такого меню була складним процесом, оскільки космічна їжа повинна відповідати специфічним вимогам, таким як тривалість зберігання та легкість. Цей кулінарний досвід також спричинив обговорення в інтернеті через використання фуагра, що викликає моральні суперечки через спосіб його виробництва. Астронавтка надіється, що французькі страви допоможуть їй зберегти зв’язок зі світом під час перебування на МКС, а також планує ділитися цими стравами зі своїми колегами.
- Домашня
- Технології
- Французька астронавтка вирушить у космос із “мішленівським” меню

Опублікувати у
Технології
Французька астронавтка вирушить у космос із “мішленівським” меню
Вам також може сподобатися
Опублікувати у
Технології
В Албанії знайшли найдавніше озерне поселення на континенті
Опубліковано
admin
Опублікувати у
Технології
Sony знайшла брак у смартфонах Xperia 1 VII і пропонує заміну
Опубліковано
admin
Опублікувати у
Технології
У дітей в США стрімко зріс рівень надзвичайно тяжкого ожиріння
Опубліковано
admin
Більше від автора
Опублікувати у
Новини України
Метал розкидало по трасі: на Київщині зіткнулись вантажівки
Опубліковано
admin
Опублікувати у
Новини світу
У Малі ліквідували вагнерівця Нестерова – тренера Повєткіна
Опубліковано
admin

СБУ підірвала склади боєприпасів РФ під Харцизьком
